lördag 26 januari 2013
Agnetas Tekakor
Färska hembakta tekakor är bland det godaste jag vet.
Det här är ett recept som jag fick av en barndomsväns mamma och det var nog det första matbrödet jag bakade.
Dag 1:
1 liter mjölk
5 dl havregryn
Läggs i blöt kvällen innan baket. (Förvara i kylen över natten.)
Dag 2:
2 dl strösocker
3 pkt jäst
1 tsk salt
20-22 dl vetemjöl
300 gram smör/margarin
Smält smöret och låt svalna till ca 37 grader.
Blanda med jästen och i med havreblandningen och övriga ingredienser.
Knåda degen för hand eller i maskin.
Baka ut tekakorna direkt, det blir ca 80 små eller 40 större.
Låt jäsa på plåt under duk i ungefär en timme.
Nagga bröden med en gaffel och in i 175 graders varm ugn i ca 10 minuter.
♥ ♥ ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det där receptet känner jag igen, tror att jag tappat bort det så nu skriver jag av det, det ser riktigt gott ut.
SvaraRaderaTack för din medkänsla om hunden i Australien!
Ha en fin helg!
Cia
Åh, så gott! Jag brukar baka liknande, recepten påminner mycket om varandra.
SvaraRaderaAlltid lika mumsigt :)
Men det där såg ju gott ut och det ringde en nostalgiklocka i mig. Jag tycker mig känna igen utseendet på tekakorna i alla fall och tror mamma bakade likadana. Jag ska testa genast. Tack för bra tips och bak-inspiration. Det behövs!
SvaraRaderaHa en skön lördag!
Det lät gott. Får nog testa det någon dag.
SvaraRaderaHa en fin söndag
Kram Meta