Det är gott, påminner om söt sherry.
Blir ännu godare av att lagras.
Här är receptet:
4 l vatten
3 l maskrosor (endast det gula)
Koka vattnet och slå över maskrosorna.
Låt dra ett dygn. Sila och krama ur.
Tillsätt 1,7 kg socker och 3 skivade citroner i vätskan.
Rör om. Låt stå i 4 veckor i en hink med plastfolie över.
(Om inte jäsningen kommer igång kan man tillsätta lite vanlig jäst.)
Sila och tappa upp på flaskor.
Skål!

Åh, tack! Det här ska jag pröva. Har aldrig gjort maskrosvin men snart kommer mängder med ingredienser som gula solar i gräsmattan. ;-) Fin lördag till dig! /Kram
SvaraRaderaSkall bli! Har bara smakat andras maskrosvin, men självklart blir allt lättare om man bara gör en så liten sats. Man måste ju inte ha tjugo flaskor på lager :) Tack för tipset!
SvaraRaderaSpännande med maskrosvin! Har testat någon gång för länge sedan men minns inte riktigt smaken. Skulle kanske testa detta! Kramar Liza
SvaraRaderaVilket enkelt och bra recept! Det ska jag göra nästa vår. Men kan man ha det i en lerkruka istället tror du?
SvaraRaderaJag har ingen erfarenhet av att göra vin i lerkrukor men det kanske fungerar lika bra.
RaderaDu får testa!
Hej tack för recept. Nån aning om alkoholhalt i maskrosvinet? Mvh
SvaraRaderaHej,jag blev inspirerad och gjorde ovanstående recept,men nu ett par veckor senare så har citronskivorna möglat i vinet :/ kan man rädda det? Eller skulle det bara vara citronsaften som skulle i?🤔
SvaraRadera