tisdag 2 oktober 2012
Björnbärspaj
Fortsätter att frossa i björnbär! Hittade det här enkla och goda pajreceptet HÄR.
Björnbärspaj
200 g smör
2 dl socker
400 g vetemjöl
2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl björnbär
1. Smält smör och socker i en kastrull.
2. Blanda alla torra ingredienser och häll över smörblandningen.
3 rör till sist i ägget.
4 Tryck ut hälften av degen i en långpanna/folieform på 20*30 cm, häll sedan på björnbären.
5. Smula resterande deg över.
6. Grädda i 25 minuter i ca 185 grader i nedre delen av ugnen. Skär i rutor.
Servera med lite vispgrädde, vaniljsås eller kanske glass?
Gott, gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser jättegod ut! Och jag råkar ha björnbär i frysen :-)
SvaraRaderaDå är det bara att sätta igång och baka! ;-)
Radera