Bild från receptfavoriter.se |
Ingredienser:
- 1,5 kg pumpa, ca 800 g pumpakött
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
- 4 dl vatten
- 2 dl vispgrädde, Creme fraiche eller matyoghurt
- 1-2 krm curry
- Chilisås efter behag
- Salt och peppar
- Ev. lite tomatpuré/sås för en vacker färg på soppan. (min pumpa var ganska ljus i köttet.)
Tillagning:
- Skär pumpan i klyftor och skär bort skalet. Skär eller skrapa bort kärnor och trådar. Skiva i bitar.
- Skala och hacka löken samt vitlöken.
- Fräs löken i smör i en stor gryta eller kastrull, tillsätt vitlöken, salt, vitpeppar samt pumpa. Låt allt fräsa runt några minuter.
- Häll på vattnet och vinet och låt koka i 30-40 minuter - pumpabitarna ska vara mjuka och kunna gå att mosa sönder.
- Mixa pumpasoppan med en stavmixer.
- Tillsätt och rör ut chilisås, grädde, creme fraiche eller grekisk yoghurt. Värm upp.
- Smaka av pumpasoppan med salt och peppar.
- Servera gärna pumpasoppan med ett gott bröd till ex. foccacia.
♥ ♥ ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.
//Bella