Det är så kul eftersom det är första gången jag dragit upp pumpor.
Nu återstår att komma på hur jag ska ta tillvara på alla pumpor. Sylta in, göra soppa, använda som dekoration.... fler förslag?
♥ ♥ ♥
Så här såg det ut i våras... |
Nu ser det ut så här! |
Jag odlade också pumpa när jag var liten. Jätteroligt, dels för att det är en sådan vacker växt men också för att den växte som 17.
SvaraRaderaJag och en kompis tog en stor (träig, visade det sig) pumpa, skar tjock skivor och stekte i smör och strödde på socker.
Det receptet rekommenderas INTE!!!
Efter det kan jag faktiskt bara se pumpa, inte äta den... ;)
Syltad pumpa är supergott. Minns att min mamma gjorde det, men har tyvärr inget recept. Minns att det blev både sött och krispigt på samma gång och passade väldigt bra till tex grillat kött. Testade mina Bahjis ikväll och att byta ut rismjöl och kikärtsmjölet gick inte så bra.
SvaraRaderaUnderbart!!! :)
SvaraRaderaKram Malin
Hallå! Kul att du kommenterade, nu har jag en till blogg att hålla koll på känner jag :)
SvaraRaderaRejält med pumpor där va? Jag är sugen på att odla pumpor själv, funderar på att kanske försöka sälja av sedan via köp/sälj-sidor på facebook. Så det kanske är ett tips med vad du kan göra med dom :)
Tror du jag kan odla pumpor i en ett år gammal gödselstack?