Nu är det skördetid och rödbetorna är som finast nu.
Det här är mitt absoluta favoritrecept med rödbetor.
Rödbetspaj med fetaost
Pajdeg:
150 gram smör
3 ½ dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Fyllning:
4 rödbetor (ca 300 gram)
2 dl creme fraiche
1 ägg
½ msk honung
150 gram riven ost
150 gram fetaost
½ tsk timjan
Salt och peppar.
Eventuellt ½ dl rostade solroskärnor att toppa med.
Gör så här:
Koka rödbetorna med skalet på i ca 40 minuter (tills de mjuknar).
Spola i kallt vatten och dra av skalen.
Skiva tunnt.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter).
Nagga botten och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
Förgrädda sen i 10 minuter i 200 grader.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål, smaka av med salt och peppar.
Fördela rödbetsskivorna i botten på pajskalet. Häll över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pajen ska ha fått en vacker gyllene färg.
Dekorerar eventuellt med rostade solroskärnor och färsk timjan.
Mums, vad det låter gott och vilken härlig rödbetsbild. Här blev det rostade rödbetsklyftor och linssallad med parmesan idag.
SvaraRaderaKul att du startar webbutik. Ska hålla ett öga på vad du plockar in. Håller med dig om att lökar är ett tråkigt kapitel och inte helt lätta att få tag på. Urvalet är också betydligt mindre.
Lycka till!
Anette