Jag har det här receptet efter min mormor.
Det blir mååååånga pepparkakor men det går utmärkt att halvera eller dela det på tre om du inte känner för att baka pepparkakor för ett helt kompani.
Det går naturligtvis att frysa in degen.
3 dl sirap
400 gram strösocker
350 gram smör
3 dl vispgrädde
Smält smöret och rör i sirap och socker till sockret är upplöst.
Rör i grädden.
1 ½ kg vetemjöl
1 msk bakpulver1 ½ kg vetemjöl
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk malda nejlikor
Degen ska vara ganska lös, så ta inte i allt mjöl på en gång. Arbeta inte degen för länge!
Låt degen vila i kylen till dagen efter.
Kavla ut tunnt och ta ut kakor som sen gräddas i ca 5 minuter i 200 grader.
Lycka till!
Har ni förresten sett den här söta burken i min webbutik?
Gott med hemmagjorda pepparkakor! MUMS!
SvaraRadera