Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 8 maj 2015

Tid för Maskrosvin

Nu börjar maskrosorna blomma. Så ut och plocka och gör ert eget maskrosvin.
Det är gott, påminner om söt sherry.
Blir ännu godare av att lagras.
Här är receptet:

4 l vatten
3 l maskrosor (endast det gula)
Koka vattnet och slå över maskrosorna.
Låt dra ett dygn. Sila och krama ur.
Tillsätt 1,7 kg socker och 3 skivade citroner i vätskan.
Rör om. Låt stå i 4 veckor i en hink med plastfolie över.
(Om inte jäsningen kommer igång kan man tillsätta lite vanlig jäst.)
Sila och tappa upp på flaskor.
Skål!

7 kommentarer:

  1. Åh, tack! Det här ska jag pröva. Har aldrig gjort maskrosvin men snart kommer mängder med ingredienser som gula solar i gräsmattan. ;-) Fin lördag till dig! /Kram

    SvaraRadera
  2. Skall bli! Har bara smakat andras maskrosvin, men självklart blir allt lättare om man bara gör en så liten sats. Man måste ju inte ha tjugo flaskor på lager :) Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Spännande med maskrosvin! Har testat någon gång för länge sedan men minns inte riktigt smaken. Skulle kanske testa detta! Kramar Liza

    SvaraRadera
  4. Vilket enkelt och bra recept! Det ska jag göra nästa vår. Men kan man ha det i en lerkruka istället tror du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ingen erfarenhet av att göra vin i lerkrukor men det kanske fungerar lika bra.
      Du får testa!

      Radera
  5. Hej tack för recept. Nån aning om alkoholhalt i maskrosvinet? Mvh

    SvaraRadera
  6. Hej,jag blev inspirerad och gjorde ovanstående recept,men nu ett par veckor senare så har citronskivorna möglat i vinet :/ kan man rädda det? Eller skulle det bara vara citronsaften som skulle i?🤔

    SvaraRadera

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella