Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 29 januari 2015

Konsten att skapa en tjej

Bild från adlibris.se
Ja, nu har läst ut Caitlin Morans bok Konsten att skapa en tjej.
Jag tycker hon är genial. Jag älskar hennes språk, hennes humor och hela henne faktiskt.
Hon är otroligt rolig och jag skrattar mycket. När hon sen taggar ner lite och skriver om jobbiga och svåra saker då är hon fantastiskt bra.
Det är bland det bästa jag har läst på mycket länge.
 (Nu känner jag att jag hypar för mycket och om ni läser den så kommer ni bli besvikna.)
Det beror nog på vem man är huruvida man gillar den eller inte.
Men läs den iallafall.
Som jag har hört så är det första boken av en trilogi, jag hoppas att det stämmer för jag vill ABSOLUT läsa mer av henne. Överväger att teckna en prenumeration på The Times för att kunna läsa hennes krönikor.
Ja, som ni hör, jag är nog lite förälskad. Kanske mina glasögon är lite för rosatonade, men för sjutton läs och tala om vad ni tycker. Jaha, vill ni veta vad den handlar om?

Saxat från adlibris.se

Året är 1990. Johanna Morrigan, 14 år, har skämt ut sig så fullständigt på lokal-tv att hon beslutar sig för att det inte är någon idé att vara Johanna längre utan återskapar sig själv som Dolly Wilde - snabbsnackande, hårdkrökande goth-hjälte och femme fatale på heltid! Hon ska rädda sin fattiga bohemiska familj genom att bli författare - som Jo i Unga kvinnor, eller systrarna Brontë - men utan det där med att behöva dö ung. 
Vid 16 års ålder röker hon cigaretter, dricker sig full och jobbar för en musiktidning. Hon skriver pornografiska brev till rockstjärnor, har alla sorters sex med alla sorters män och sågar band i recensioner på högst 600 ord. 
Men vad händer när Johanna inser att Dolly saknar något alldeles avgörande? Tänk om en låda full med skivor, en vägg full med posters och ett huvud fullt av pocketböcker faktiskt inte räcker för att skapa en tjej?

Konsten att bli tjej är en uppväxtroman i Doc Martens och trasiga strumpbyxor. En rolig, skarp och hjärtskärande berättelse om böcker, ångest, popmusik, socialism, eyeliner och att vilja bli kysst - och om att upptäcka, och uppfinna, sig själv. 
♥ ♥ ♥ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella