Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 5 mars 2015

Rapport från soffan

Här skuttar jag omkring på kryckor (HA, HA, HA! Skuttar gör jag verkligen inte, mer typ släpar mig fram eller vinglar fram som en Heffaklump på styltor.) hur som helst så tar jag mig fram med kryckor efter att ha halkat på en isfläck och stukat till ena knät riktigt ordentligt, den första bedömningen på akuten när benbrott uteslutits var att korsbandet var skadat. Efter återbesök och undersökning så visade det sig att korsbandet var helt. Men antagligen har jag töjt ut både muskler och senor och annat jox som håller ordning på knät. Det gör iallafall skitont om jag försöker stödja mig på det skadade benet.
Så jag har order om att inte göra det utan att ta det lugnt, kyla knät, äta Ipren och en och annan pralin i soffan. Tur att jag har en massa böcker som jag inte hunnit med att läsa.
Det är otroligt vad mycket som är svårt att göra när man bara har ett ben att stå på.
Att bära in ved eller bära vatten till hönsen är omöjligt. Så det får sambon ta hand om. Det är nog nyttigt för honom att se hur mycket arbete jag faktiskt gör här hemma.

De här böckerna har jag roat mig med hittills:
Kvinnan som stal mitt liv av Marian Keys
Hundra omistliga ting av Lucy Dillon
Mysiga och lättlästa böcker som passar perfekt när man behöver lite lättsmält underhållning.

En annan bok som jag ofta använder som en uppslagsbok eller inspiration är Självhushållning på Djupadal den är skriven av Gustav och Marie Mandelmann. Den kan beskrivas som en modern bondepraktika.
Saxat från Adlibris:
"Självhushållning på Djupadal är en handbok för alla som drömmer om att odla och ha djur, som kanske redan har en gård eller bara lockas av ett liv bortom storskaligheten. Det är på samma gång en personlig betraktelse och en användbar och faktaspäckad bok - baserad på egna kunskaper och erfarenheter - om allt som finns att göra på en liten gård från tidiga våren till djupa vintern."
Det var veckans boktips! Ha det gott och gå försiktigt.


2 kommentarer:

 1. Stackare!
  Krya på dig!
  Viktigt med många praliner för att bli bra :) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, pralinerna är verkligen viktiga. :-)

   Radera

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella