Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 3 oktober 2012

Sticka och skicka

Femtimmarskofta
Femtimmarskofta (Bild från Hemmets Journal)
Till alla er som älskar att sticka, kan kanske "Sticka och skicka" vara något att haka på?
Jag har börjat med femtimmarskoftan och hoppas hinna sticka något mer att skicka.
Texten nedan är från Hemmets Journals hemsida:

Nu startar Hemmets Journal tillsammans med Erikshjälpen, Skandinaviska Läkarbanken och Libris förlag "Sticka och skicka" – en satsning som vänder sig till dig som älskar att sticka och virka och gärna vill hjälpa där det behövs! Under två månader samlar vi in mössor, tröjor och andra babyplagg till små barn i Zambia.
Sticka och skicka pågår från 1 oktober till 1 december. Målet är att samla in så mycket kläder som möjligt till nyfödda i Zambia.

Babykläder är en bidragande faktor till att mammor tar sig till sjukhusen och får genomgå en säker förlossning. De får även glädjen att ta med sig något rent och fint hem till sin nyfödda baby. Kläderna distribueras genom Human Bridge och Erikshjälpen samordnar insamlingen.

Barnläkaren Britt Gustafsson kommer i vinter att volontärarbeta på ett sjukhus i Zambia genom Skandinaviska Läkarbanken, och är mycket positiv till initiativet:
– Det känns väldigt spännande att kunna vara en del i denna insats som är en otroligt viktig del i vårt arbete, säger Britt som hoppas på att kunna dela ut stickade babykläder från Sverige till många nyfödda barn som behöver värmas.

Målet är att varje nyförlöst mamma som lämnar sjukhuset ska få med sig ett paket som innehåller det mesta som en liten baby behöver men alla babykläder är välkomna.

Hit skickar du kläderna!

"Sticka och skicka"
Human Bridge
570 15 Holsbybrunn
 

2 kommentarer:

  1. Superbra idé :) Vet att mormor brukar sticka och skicka till barn i afrika-länder. Tyvärr så kan jag inte sticka. Alls :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det! Du får be mormor lära dig, det är kul!

      Radera

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella