Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 4 december 2012

Vintrigt värre


Nu hoppas jag att den här köldknäppen är över, vi har haft 25 minus i natt igen och sen har det legat runt -20 grader tills för några timmar sen, nu är det bara 10 minus ute.

Stackars hönsen säger jag!
Jag har varit ut och ströat upp mer åt dem, tinat vatten och satt in ett litet element (som jag inte vågade lämna obevakat, pga brandrisken) för att få upp värmen inne hos dem.
Nu har sambon fått tag på ett element som är godkänt för hönshus, så snart ska jag slippa oroa mig för dom små dunbollarna.

Inne hos oss människor är det ingen större fara, spispannan värmer fint, och med lite stöd av kakelugnarna så är det varmt och gott inne.
Snön gör iallafall att man får riktig julstämning, men inte mer snö nu tack!


2 kommentarer:

 1. Här har vi också fått lite kyla. Mina tår försvann en stund efter att jag haft rastansvar på lunchrasten... Vi har en garage/byggfläkt för att värma upp och hålla fukten borta i ladugården men ni kanske har ett mindre utrymme att värma upp. Hönsen klarar ju endel kyla det är värre för dem att vattnet fryser. Jag hade dock en höna en gång med rejäl kam. Den lyckades hon förfrysa en riktigt kall vinter och efter det såg hon inte speciellt stilig ut...
  Ha en bra kväll!
  //Hanna

  SvaraRadera
 2. Ja den största nackdelen med kylan tycker jag är att det känns synd om djuren, stackarna att vara ute i det här bistra vädret! Våra höns har också värmekälla, men fåren är i sitt oisolerade stall. Det är tur dom klarar kyla bra med all sin ull!

  Härlig bild! :)

  Kram, Sofie

  SvaraRadera

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella