Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 2 oktober 2012

Björnbärspaj


Fortsätter att frossa i björnbär! Hittade det här enkla och goda pajreceptet HÄR.

Björnbärspaj
200 g smör
2 dl socker
400 g vetemjöl
2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl björnbär

1. Smält smör och socker i en kastrull.
2. Blanda alla torra ingredienser och häll över smörblandningen.
3 rör till sist i ägget.
4 Tryck ut hälften av degen i en långpanna/folieform på 20*30 cm, häll sedan på björnbären.
5. Smula resterande deg över.
6. Grädda i 25 minuter i ca 185 grader i nedre delen av ugnen. Skär i rutor.

Servera med lite vispgrädde, vaniljsås eller kanske glass?
Gott, gott!

2 kommentarer:

  1. Ser jättegod ut! Och jag råkar ha björnbär i frysen :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det bara att sätta igång och baka! ;-)

      Radera

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella