Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 10 mars 2017

Trädgårdsminnen - Blommig fredag.
Min trädgård är full av minnen. Jag har inte haft möjlighet att lägga mycket pengar på min trädgård, det mesta jag har i trädgården härstammar från sticklingar, frön och plantor som jag fått och sedan delat.
Det gör att det finns en människa, ett minne, en historia bakom alla växter.

Förra sommaren gick min svärmor hastigt bort alldeles för tidigt.
Vi delade trädgårdsintresset hon och jag även om vi hade lite olika syn och inriktning på vår trädgårdsfilosofi. Hon odlade nästan bara dekorativt och jag odlar främst ätbart. Hennes trädgård var också betydligt mer välansad och min är lite mer vild och rufsig.
Min trädgård är iallafall full av blommor som jag fått av henne. Hon hade en mycket mindre trädgård än vad jag har och när plantorna blivit för stora eller hon hade ett nytt projekt på gång i trädgården så fick jag komma och gräva upp växter. Växter som nu betyder extra mycket nu när hon inte finns längre,

Det är det som är fantastiskt med trädgårdar att långt efter att människorna som planterade växterna är borta så finns växterna fortfarande kvar. När jag är borta så kommer äppelträden som jag planterat fortfarande ge frukt till de som kommer efter mig, och på så vis lever vi som anlagt en trädgård vidare. Det känns fint tycker jag.

Fler trädgårdsminnen hittar ni här: Bland rosor och bladlöss

Titta gärna in i min webbutik också, där har jag fyllt på med ekologiska sättpotatis och fröer.
www.bellaslantliv.se

7 kommentarer:

 1. Att skapa en trädgård och plantera ett träd är att tänka på framtiden, det tycker jag är precis det du beskriver så fint. Så många minnen en trädgård kan innehålla!
  Önskar dig en skön helg.

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, så många fina minnen en växt kan framkalla.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Så fint beskrivet, att det finns en människa och en historia bakom varje minne och varje växt i din trädgård. Och extra fint måste det vara att ha så många växtminnen från din svärmor.

  Ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. Så fint berättat och mitt i prick. Visst lever vi vidare i trädgården och det finns ju perenna ätliga växter som också kan föra minnen vidare för att inte tala om träden.
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det härligt att gå omkring och småprata med de som är kvar i trädgården och minnas...

  SvaraRadera
 6. Ja, jeg smiler også når jeg ser planter som kommer fra noen spesielle...
  Gode minner!

  SvaraRadera
 7. Precis så är det!
  Min svärmor gick oxå bort i somras väldigt hastigt och vi valde att ha minnesstunden i trädgården och det kändes verkligen bra att ha den där. Mitt bland allt det blommande som ger så mycket tröst!

  Fina minnen!

  //Veronica

  SvaraRadera

Hej!
Vad glad jag blir att du vill lämna en kommentar!
Är det något du undrar över så svarar jag här. Kryssa i rutan för uppföljningskommentarer så kommer svaret med mejl.

//Bella